Vulcanus® - kombinacija vrhunskih veština kovanja i ljubavi prema dobroj hrani. Centralno mesto otvorenog prostora koji će okupiti dobro društvo, negovana iskustva i uspomene koje nikada neće izbledeti
Vulcanus® roštilji imaju jedinstven dizajn zaštićen patentom. Telo roštilja je izrađeno od otpornog COR-TEN čelika, koji ima dug vek trajanja i može da izdrži sve spoljašnje uslove. Takođe je obložen akumulacionom keramičkom jezgrom za bolju cirkulaciju toplog vazduha, termičku stabilnost i smanjenu potrošnju drveta. Dakle, ako živite u hladnijim krajevima ili roštiljate tokom cele godine, ovo je pravi izbor za vaše okupljanje oko roštilja.
Zahvaljujući kvadratnom obliku, roštilj ima do ⅓ više površine od uobičajenih okruglih roštilja. Dve grejne zone takođe vam omogućavaju da istovremeno pečete meso, sir i povrće.
Tražimo partnera sa prezentacionom salom u koju bismo usmeravali naše kupce
Opcije kuvanja
Na Vulcanus® roštilju možete pripremati hranu tokom cele godine. Jaja za doručak, odresci za ručak i samo lonac čorbe uveče sa prijateljima ili porodicom.
Pecite meso, povrće, sireve, kobasice i jaja. Zahvaljujući različitim zonama zagrevanja, šniclu možete ostaviti da odmara dok pripremate sveže povrće.
Čelična ploča za pečenje
Za pečenje svih vrsta hrane - mesa, ribe, povrća, testa, sira ili jaja. Može se koristiti i za kuvanje u loncu ili prženje na tiganju.
Centralna rešetka za kuvanje
Centralna rešetka za kuvanje ima dva položaja; kuvanje na direktnoj vatri ili vrućem roštilju. Može se podići ili spustiti pomoću nastavka, koji je opremljen i kružnim držačem za lonac od livenog gvožđa ili vok. Baš kao što možete da stavite posuđe na ploču za kuvanje, ovaj stalak može da primi razne šerpe i tiganje.
Što je COR-TEN?
Vulcanus® roštilj ploča je napravljena od specijalnog visokokvalitetnog čelika zvanog COR-TEN, sa patinom rubin boje. COR-TEN se prvobitno koristio uglavnom u brodogradnji, zbog svoje otpornosti na mokro i slano okruženje. Tako da ne morate da brinete o tome da li će vaš roštilj biti pored mora, na kiši, mrazu ili snegu. Prirodan je, ekološki prihvatljiv i uvek će izgledati kao nov. U cilju zaštite od izlivanja vode po postolju i trajnosti samog roštilja, koristi se grill poklopac koji je dostupan za doplatu.
- Jedinstven patinirani izgled.
- Minimalno održavanje.
- Otporan na sve uticaje okoline.
- 100% ekološki prihvatljiv.
Materijal koji sporo oslobađa toplotu
Sertifikati
Proizvedeno u Europi
Roštilj čak i zimi
Zdravije bez dima od ulja
Čiste ruke cijelo vrijeme
Koje gorivo mogu da koristim u Vulcanus® roštilju?
Praktično možete koristiti bilo koju vrstu drveta, pod uslovom da je nivo preostale vlage manji od 20%. Zato drvo treba da bude dovoljno osušeno. U osloncu će biti povećani dim i katran pri sagorevanju, zbog čega roštilj nije „dobar“ a smanjena mu je i termička efikasnost. Preporučujemo korišćenje tehnički osušenih trupaca, isečenih na 33 cm dužine, koje možete kupiti u bilo kojoj baštenskoj i gvožđari. Naravno, može se koristiti i ugalj.
Koji Vulcanus® roštilj izabrati?
Vulcanus® roštilj paneli se proizvode po identičnoj tehnologiji na identičan način - razlika je samo u veličini panela, njegovoj debljini, ali iu konstrukciji osnove, u odnosu na visinu i mogućnost skladištenja i sečenja.